logo aplustours

Frankrijk: Parijs en Caen

Te gast bij Franse gezinnen

Verblijven in een gastgezin is een unieke en bijzondere manier om een land echt van dichtbij te leren kennen. Je ziet de dagelijkse leefomstandigheden en maakt kennis met (andere) gewoonten. Zoals met het eten bijvoorbeeld, want het gastgezin verzorgt ontbijt, lunch(pakket) en avondeten. Verder is het natuurlijk een unieke gelegenheid om de taal in het dagelijks leven te spreken!

Parijs en omgeving

Parijs is en blijft nog altijd met voorsprong de stad die jaarlijks de meeste Nederlanders trekt. Deze wereldstad heeft dan ook heel wat in petto voor haar bezoekers!  Wat dacht u van een beklimming van de Eiffeltoren? Bezichtig de Notre Dame en de Sacre Coeur, of breng een bezoek aan l'Arc de Triomphe. U kunt heerlijk flaneren over de Champs Elysee of maak een rondvaart over de Seine. En uiteraard niet te vergeten: bezoek het beroemde Louvre waar de Mona Lisa bewonderd kan worden! Toch iets buiten Parijs doen? Denk dan eens aan bijvoorbeeld:

Een voorbeeld van een reisprogramma lezen? Klik op deze link voor een Parijs programma.

Caen en omgeving

Caen is voor schoolgroepen een aantrekkelijke en goed bereikbare plaats in Normandië.
Bij vroeg vertrek uit Nederland kunt u eventueel onderweg nog Arras, Amiens of Rouen aandoen. Caen zelf is een ideaal uitgangspunt voor dagtochten naar:

Een voorbeeld van een reisprogramma lezen? Klik op deze link voor een Caen programma